Valódi valóság show - minden, amiről tudnod kell

Minden olyan fontos esemény, történés, hír, amit a hivatalos média elhallgat, vagy meg sem tud. Városi legendák leleplezése, vagy igazolása, reklámok lebuktatása, hazugságok, félrevezetések felfedése. Itt mindent megtudsz, amit tudni szerettél volna.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Archívum

Michael Jackson halála - vagy mi történt valójában?

2009.11.26. 09:59 Alligator

Sok gyászoló Michael Jackson fan nem akarja, nem tudja elhinni, elfogadni, nem tud belenyugodni, hogy kedvencük a pop csillag meghalt. De valójában meghalt-e?

Ennek utána jártunk.

Michael Jackson a hivatalos hírek szerint 2009 július 26.-án ötvenévesen hunyt el miután Los Angelesben helyi idő szerint csütörtök kora délután kórházba szállították. Az első információk szerint leállt a szíve, a kórházba szállításakor már kómában volt, és többé nem tért magához. A nyáron turnéval tért volna vissza.

A halálhírt az Associated Press és a Los Angeles Times erősítették meg. A UCLA Medical Centert, ahova Jacksont szállították a rendőrök kordonokkal zárták el, mert a rajongók tömegesen jelentek meg az épületnél, miután tudomást szereztek a hírről. A zenész idén júliusban készült volna visszatérő turnéjára, amit valószínűleg az egészségi állapota miatt vált bizonytalanná, bár ezt a hivatalos közlemények az utolsó pillanatig cáfolták [1].

Vannak felvetések, találgatások, ezek közül néhány:

- anyagi csőd szélén állt (ez köztudott) mert vagyonát adakozással (legalább jó célért) de elveszítette. Az életszínvonalának szinten tartására nagy összegre volt szüksége, ezért koncertturnét szervezett. Ezt legyengült egészségi állapota miatt (hetekig próbált a "halála" előtt) nem tudta bevállalni, de a bevételt már az előzetes jegyeladásokből részben megkapta. Ekkor jött az ötlet, amit egyik managere Paul C. Backmann talált ki, hogy megrendezik a halálát. Ezzel a kiadandó memorandumok, emléktárgyak, új kiadások, életmű lemezek hatalmas pénzt jelentenek neki, egyetlen feltétel, hogy el kell tűnnie örökre, de még mindíg jobb, mint az éhenhalás.

- A beharangozott koncertet egészsége miatt nem bírta volna el, de ezt nem merte beismerni, lelkileg összetört, és el akart vonulni a külvilág elől. Innen már ugyan az a vége, mint az előbbi.

- az adóságai olyan magasak voltak, hogy csak egy megrendezett halállal lehetett ezen felül emelkedni, mivel ez jósolhatóan hatalmas bevételt jelent. Ez be is jött, a halála óta csak az új lemez kiadások és eladások 655 millió dollárt jelentettek Michael Jackson saját lemezkiadó cégánek. Ez nem kis összeg. (12 miliárt Ft)

Mindegy végül is, hogy mi volt az igazi ok, a vizsgálódás szempontjából a lényeg, hogy mi történt vele.

Valóban bevitték a kórházba, ennek több tanuja is volt, video felvétel készült, de itt eljátszották a kómát. A halála óta sem az orvosa Dr. F.J. Swordman, sem a mellé kirendelt ápoló Erica Fullert nem elérhető. Azóta sem riporterek, sem más nem találkozott velük, legalább is az Államokban.

Egy megjegyzése volt Jackonak az eltűnt Erica Fullernek, amit Marilyn Hofmann ápolónő társa is hallott, hogy nyugi baby Aitutakin találkozunk.

Ezen a szálon indultunk el.

Aitutaki az északi Cook szigetek egyik eldugott szigete, a Csendes-óceánon. Alig pár őslakosa van, szinte beépítetlen. 2007-ben a sziget jelentős részét felvásárolta az OrangeWood CN vállalat, amiben Michael Jacksonnak 60%-os, Paul C. Backmann managerének 40%-os tulajdonjoga van. Tehát Jackson tulajdonába került a sziget több, mint fele, a déli rész.

A halálhír után Jackson és a közeli emberei, akik tudtak a megszervezett halálról ide erre a szigetre Aitutakira távoztak, az azóta befolyó hatalmas dollár milliókból (ami magától működik, termelődik a rajongók által) csinos kis falut, házat építettek hatalmas kerttel, ahol Jackson egyedül és orvosa felügyeletével.

Ezeket az információnkat egy Hawain élő barátunk erősítette meg, aki utána tudott nézni a nyilvántartásokban, és hajójával megközelítette a szigetet, valamit Jacksonról képet készített. A "halála után"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Erica Fuller (volt ápolónője) és Jackson - a fotó 2009 szeptemberben készült!

Ha ez kitudódik, nincs az a védelem, ami a rajongók hadától megóvja szegény Jackót, ezért kérjük titokban tartani!

Alligator Team

1 komment

Címkék: pop koncert sziget kórház orvos temetés millió michael halott dollár él csillag jackson halála megrendezték

Sztárok retusálva? – Avagy mire képes a Photoshop?

2009.11.19. 08:04 Alligator

Mindenki látott már csodálatos, szép képeket magazinok címlapján, bomba nőkről, sztárokról, szépségekről. De valóban ilyen szépek-e, rájuk nem hat az idő, a kor? Lerántjuk a leplet!

Ennek jártunk utána.
Szerencsére baráti körünkben van egy lány, akinek a munkája a Photoshop retusálás, magazinok részére dolgozik egy ügynökségnél.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detti, már 8 éve dolgozik az Adobe termékeivel, „csodára képesek” - mondja - „nincs az a ronda nő, akiből nem lehet a plug-in készlettel gyönyörűt varázsolni. A múltkor például a Shape számára kellett címlapfotót retusálnom, volt egy jó minőségű arckép – ezt az ügynökség egy foto bankból vásárolja a neten – de túl kövérkés volt az arca, nem stimmelt a szem színe, a szája, gyakorlatilag meg kellett plasztikáznom. Ezt orvosi módszerrel hetekig tartott volna, de én 3 óra alatt végeztem” mondja Detti büszkén.
"Érdekes, hogy az olvasók el is hiszik, amit látnak, bármit meg tudok tenni egy arccal, vagy tesstel, és az emberek beveszik. De nem csak beveszik, hanem olyanok akarnak lenni, szépek, fiatalok, soványak, úgymond tökéletesek, mert azt hiszik, hogy van ilyen, de nincs is" mondja Detti.
- Milyen munkákat kapsz?
"Gyakran kapok olyat, hogy tüntessem el az arcokról a bőrhibákat, cseréljek, vagy javítsak szemszínt, dögösre, igézőre, a ráncok eltüntetése már napi rutin. Van még a fogyasztás, ilyen gyorsan csak nálam lehet - nevet Detti - arcot, karokat, csípőt, derekat gyakran kell fogyasztanom. Megdöbbennétek, ha látnátok mennyit jelent" - Láttuk, hát tényleg keményen változtat a csaj.
"Hírességek, sztárok gyakran megfordulnak a monitoromon, fogszabályzás, fehérítés, ránctalanítás, felvarrás mind működik, fájdalom mentesen.
Emellett csodás melleket tudok varázsolni, olyan dekoltázst készítek, amit kérnek, deszkából nagymellűt, lógóból feszest. Dolgoztam már férfimagazinnak is" meséli Detti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Magadat is retusáltad már? kérdeztem.
„Hát persze – mondja nevetve – nézz meg az IWIW-en” Megnéztem, hát minden elismerésem, azonnali 10 pont! A nőnek és a művésznek. Mert ez már művészet.
 
Elindultunk egy kis vadászatra, és találtunk a retus műhelyek mélyén sztárokról olyan fényképeket, ahol meg van az eredeti és a kiadott változat is. Megdöbbentő.
És a leginkább az, hogy az emberek elhiszik, amit látnak a fotókon, azt, hogy Madonna még 50 évesen is fiatal, azt, hogy …. valóban szép, azt, hogy a smink ápol és eltakar.
Mert el akarják hinni, mert hisznek a szemüknek, mert hisznek a reklámoknak.
Az ember azt hiszi el, amit látni akar! Ha azt akarjuk látni, hogy ez-vagy az az arc, nő, test szép, akkor azt látjuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Erre épül a reklámipar, a szépségipar, a modellstudiók, és a csodálatos fogyasztó diéták.
Csak annyit mondhatunk, ne higgy a szemednek!
 
Alligator Team

1 komment · 1 trackback

Címkék: reklám photoshop modell arc szépség test fiatal sztárok titok madonna retusál

Hamis drogriadó? Hová lettek az eperizű drogok!

2009.11.18. 14:04 Alligator

2008 márciusában hamis drogriadó borzolta a kedélyeket Nagy-Britanniában. Az iskolásokat támadó veszélyről kiderült, hogy kitaláció. Mivel minden pletykának van valami alapja, és hasonló hír ütötte fel fejét néhány hete Budapesten, ezért utána jártunk.

Az eredeti hír és annak cáfolata:
Az eperízű metamfetaminről hírt adó, Angliában először tavaly megjelent figyelmeztetést a minap egy brit rendőr frissítette fel, amikor továbbküldte azt több iskolának is - adja hírül a Telegraph. A levél szerint két gyermeket kórházba kellett szállítani a drog miatt. A rendőr által figyelmeztetett iskolák egy része a szülőknek is postázta a mailt, akik talán azóta is árgus szemekkel figyelnek minden új rózsaszín cukorkát. Felesleges: a figyelmeztető levél egy tengerentúlról érkező átverés, melyről korábban bebizonyították, hogy nem létező droggal riogat.
Budapesti tudósítóink és vadászaink keményen dolgoztak, és célzottan kerestek eper ízű metamfetamint (speedet).
Mivel a magyar vállalkozó nemzet, és mindenre van vállalkozó, néhány nap alatt meg lett az eredmény.
 
Íme, mi is történt?
A 2008-ban kirobbant angol botrány miatt a kinti terjesztők be kellett, hogy szüntessék az anyag kiszállítását az iskolai dílerekhez. Sikerült egy ügyes húzással hoaxnak beállítani a hírt, így a hatóságok és a hírügynökségek bevették, hogy a drogriadó hamis, állevél volt a figyelmeztető levél. Mivel veszélyes lett volna ezután újra piacra dobni, meg akartak szabadulni tőle, és Kelet-Európában kerestek piacot, nem is hiába, hiszen itt mindenre van vevő.
 
A teljes mennyiség fele hozzánk, másik fele román testvéreinkhez érkezett, méghozzá nem por, hanem préselt figurás tabletta formában. Mint tudjuk a speed por formában használt anyag, de itt egyszerűbb volt préselni és cukorkás zacskókba csomagolni. Érdekes feliratot kaptak a csomagok, csoda, hogy nem buktak le vele.
 
 
 
 
Ezután még idén nyár elején terítették a magyar piacot, ezért sikerült kiderítenünk a titkot, meg van a „nem létező” eperízű drog, ha nem is Angliában, de Budapesten a Deák-téri gödörben biztosan, a szokott fazonoknál :-)
 
 
A terjesztők elmondása szerint vigyázat, az anyag súlyos, nem éppen iskolásoknak való, a sürítés, préselés miatt. Csak komoly szakembereknek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alligator Team 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest drog gödör speed titok eper

Lesz-e világvége 2012-ben?

2009.11.13. 08:41 Alligator

Több forrásból is hallható, olvasható volt (Nostredamus, Ezoterikus irodalom) hogy 2012-ben az emberiségre nézve hatalmas dolog fog történni. Ennek jártunk utána.

A témával ez ideje már a film írók és készítők is foglalkoznak, számos 2012-ben játszódó katasztrófa film készült, hatalmas sikerrel. (Doomsday, 2012 supernova, 2012 who will survive) Ez azt bizonyítja, hogy a nézők kíváncsiak a jövőjükre, szeretik ezeket a filmeket, még akkor is, ha szinte mindegyik vége a föld pusztulásával jár, tehát beigazolja a jóslatokat.
 
 
 
 
 
 
Nézzük asztronómiai szempontból:
2012. december 21-én a Nap a galaxis középvonalába kerül, ezt évszázadok óta tudják a csillagászok, és egyik lehetséges oknak ezt jelölik meg a világ végére.
Ez totális klímaváltozást hozhat, aminek előszeleit egyre jobban érezzük. Rendkívül szélsőséges időjárás lehet, hatalma hőingadozásokkal, akár napi 20-30 C hő különbségekkel órák alatt itt a mérsékelt övön. Hatalmas szárazságok és csapadék hullámok követik egymást. Ez egyrészt elsivatagosodásoz, másrészt áradásokhoz vezet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A katasztrófa filmek ezt jelenítik meg, egyébként kitűnően. Tűzvész és vízözön.
Előre természetesen nem tudható, hogy melyik várható, hiszen tudományosan mindkettő megalapozható és cáfolható.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És most nézzük kicsit ezoterikus oldalról:
Korunk a változás kora, hívják ezt new age-nek, vízöntőnek, tudati lélek korának, attól függ melyik ezoterikus irányzatot nézzük.
Az emberiségnek változni kell a korral, ha ezt nem teszi meg, akkor kényszerítik. Aki nem hajlik az törik. Ezzel a korral az ember tudatosságát, a jelenben való létét kell előtérbe helyezni. Növekednie kell elfogadásban (maga és mások irányában), bölcsességben (és nem okosságban), érzelmi intelligenciában, az ész, a ráció, a logika helyett a szívére és érzéseire kell hallgatnia.
Abba kell hagynia az emberiségnek a környezete pusztítását, kizsákmányolását.
Ha ez nem történik meg, akkor a külső környezete, a körülötte történő események fognak úgy alakulni, hogy kénytelen legyen.
Ez 2012-ben fog először megtörténni, ha az addig előttünk álló szűk 3 év alatt nem változunk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tehát lesz-e világvége 2012-ben?
Van akinek igen, lesz, nem is kevés embernek.
És van akinek nem lesz, aki tud változni, fejlődni, jobbá válni.
Rajtunk múlik!
 

Alligator Team

3 komment

Címkék: film katasztrófa tudomány ezoterika világvége 2012 tűzvész vízözön doomsday

Használnak-e a kozmetikumok?

2009.11.12. 08:43 Alligator

A női nem szinte mindent megtesz a szépségéért, és azért, hogy szép maradjon hosszú ideig. A neves kozmetikai gyártók sima, feszes, üde, fiatalos bőrt ígérnek, fiatalító, ránctalanító krémeikkel, pakolásaikkal. Igazak-e az igéreteik, valóban használnak-e ezek a drága szerek?

Ennek jártunk most is utána.
Több ország kutató csoportja – a fogyasztó védelem megbízásából - évek óta vizsgálja ezt a kérdést, így csak(!) össze kellett gyűjtenünk az elkészült, de kiadatlan, esetenként titkosított(!) tanulmányokat.
Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra az eredményeket?
A válasz egyszerű, mert akkor befellegezne a kozmetikai iparág egy jelentős szegmense, a vásárlók nem vásárolnák a csoda krémeket.
  
 
 
 
 
Kezdjük el tehát:
A Lyonban működő francia Institut de Biologie et Chimie des Protéines (IBCP) 48 gyártó 1750 féle kozmetikumát vizsgálta 8 éven keresztül, ezek nagy része arckrém, bőrápoló, mélyápoló, szemránckrém, bőrkisimító és arctisztító termékek voltak.
A vizsgálaton 6400 önkéntes, 85%-ban nő vett részt. Koruk 14 – 65 év között volt.
Az eredmények lehangolóak voltak.
A 2008 közepén kiadott 385 oldalas tanulmány részletesen elemzi a termékek hatásait. Több gyártó terméke nem hogy előnyös, segíts a bőrápolásban, hanem egyenesen káros, bőrirritációt, allergiás tüneteket, kiütést, pirosodást, viszketést okozott. Néhány esetben komoly bőrgyógyászati beavatkozásra volt szükség, természetesen a teszt azonnal leállítása mellett.
Megállapították, hogy pl. a bőrtömörítő hatóanyagok: - Pro-Xylane - Phyto-Complex Lipid súlyos károsodást okoznak a bőr szerkezetében, ezért tesznek bele szerkezetet helyreállító hatóanyagot: Isobiolinet, ami viszont allergiás reakciót okoz a mély bőrrétegben. Az esti regenerációt elősegítő hatóanyag: - Endoline elgyengíti a bőr természetes regenerálódó képességét. Az Adenoxine, adenozin és magnézium, ami a bőrellazító ránctalanító krémek fő hatóanyaga, eltömik a bőr pórusait, ezzel érik ez a gyors ránctalanítást, ami viszont a bőr természetes lélegzését állítják le, ezzel csökken a vérellátása, és jelentősen (65%-al!) megnő a bőrrák kialakulásának esélye. Ezt fokozzák a fényvisszaverő mikro-részecskék, amik ígéretük szerint azonnal eltüntetik a bőrfelszín apróbb egyenetlenségeit. Valóban, de teljesen eltömik a bőrnyílásokat, súlyosan károsítva azt!
Összességében rendkívül károsnak és veszélyesnek minősíti a francia intézet a bőrápoló szereket, kifejezetten nem javasolja használatukat. Kivételt képeznek a csupán természetes anyagokból készített (nem meglepő) un. naturkozmetikumok, melyek alapanyaga mandulaolaj – ellentétben a többi kozmetikum alapanyaga kőolajszármazék, vagy szintetikus vegyi zsír -, illatanyaga virág illetve gyümölcsolaj – ellentétben a tömegtermékek aromáival, mesterséges illóanyagaival – hatóanyaguk gyógynövényekből készített forrázat. Így ezek semmilyen reakciót, allergiát nem váltanak ki a használat során.
 
 
Hasonló eredményeket állapított meg – teljesen függetlenül – a svéd Neuroscience Institute and Institute for Systems Biology 4 éves kutatómunkával, 2600 pácienssel, 32 gyártó 2210 termékén végzett kísérletével, amit 2007 végén publikáltak. A publikációt 1 héten belül titkosítottak, de egy példánya felkerült az Internetre (ez volt a mi forrásunk is).
Ezek a megállapítások még súlyosabbak, mint a francia cégé. Amellett, hogy igazolták a kozmetikumos súlyosan károsító, bőr és bőr alatti területet roncsoló hatásait fizikai szinten, lelki problémákat, valamint komoly függőséget okoz használatuk. Ennek oka az, hogy a használó bízik az ígért hatásban, amit csak ideiglenesen, közvetlen a krémek használata után max. 1 órán keresztül ér el, ezután elveszti hatását, és csalódást, kiábrándultságot, önértékelési zavarokat, később depressziót okoz. Ezzel éri el a függőséget, a rendszeres és egyre gyakoribb használatot!
 
 
Természetesen német orvos kutatók is vizsgálták a kérdéskőrt. Nem meglepő, hogy ugyanilyen eredményre jutottak. A Remscheidban működő Forschungsinstitut von Biologisch und Naturprodukt 1979 óta vizsgál kozmetikumokat. 2001-ben kezdték meg átfogó tesztelésüket 8500 német önkéntes bevonásával. A 2009 májusban kiadott vizsgálati jelentést a német természetgyógyász szövetségnek juttatták el, akik tartalma miatt elzárkóztak a publikálástól. Kiszivárgott hírek szerint a német
 

egészségi miniszter szigorú hírzárlatot rendelt el, a tanulmány megsemmisítését írta elő, és utasította a gazdasági minisztériumot az intézet bezárására. Az intézet vezetője Prof. Alex Schwinn idén augusztusban ideiglenesen bezárt, de a tanulmány kivonatát az USA-ba menekítette. Ebből a kivonatból származnak adataink arra nézve, hogy mennyire súlyos hatása van a kozmetikumos, különösen az alapozó, bőrnyugtató, bőrránctalanító, fiatalító és konzerváló krémeknek.

Estee Lauder, neki sem használtak...

 

 

 

 

 

 

 

Alligator Team

2 komment

Címkék: kutatás szépség nők arcápolás természetes krém vizsgálat kozmetikum loreal vichy lancome szépségipar estee lauder

Igazak-e a Cola körüli hírek? Káros-e? Kipróbáltuk!

2009.11.11. 14:54 Alligator

Utána jártunk rovatunkban egy városi legendát (urban legends) vizsgáltunk meg, illetve nemzetközi tudományos vizsgálatok adatait összesítjük és tesszük közzé.

A Cola problémakörrel foglalkozunk.
Több aggasztó hír és álhír is napvilágra került, ezeket megvizsgáltuk, kipróbáltuk!
 
1., Hízlal-e a Cola?
Mint minden fehér cukros üdítőital, természetesen igen. De mennyire, és miért?Összetétele: Víz, glükóz szirup, széndioxid, karamell, aromák, foszforsav, koffein. Literenként 125 gramm (12,5%) cukrot tartalmaz. Egy 2 decis kólában 17 (!) kockacukornyi édesség van. Ennek a 2dl-nek a kalória tartalma 120 kcal, ami nem sok, de egy literé, ami hamar lecsúszik 600 kcal. Ráadásul ezt a fehér cukor tartalmából adódóan adja, ami több neves orvos véleménye szerint is a fehér méreg, elrabolja a szervezetből, a csontokból a kalciumot, cukorbetegséghez vezet, nehezen feldolgozható anyag. A koffein megemeli a vércukorszintet, ezáltal a szervezetet fokozottabb inzulintermelésre készteti.
A válasz tehát, igen a hír igaz valóban hizlal, nem is kicsit!
 
1/a és mi van a Cola-ligth-al?
Külön említést érdemel a cola light, amely a fentieken kívül még aszpartamot is tartalmaz, amely idegméreg és hosszú távon fogyasztva komoly betegségek forrása. Azonban a fogyasztó nem tudja és nem is gondol rá, hogy ez a colában lévő aszpartam hatása.
Ez tehát nem tartalmaz annyi kalóriát, de hamarabb öl, illetve mérgez! Természetesen a többi összetevőben (foszforsav, koffein) ugyanolyan. Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik, és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel.
Több mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának. Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni?
Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő. További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.
Az aspartam mellékhatásai: Látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.
Ha a felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát (is)!
 
 
2., Függőséget okoz-e?
A cola Magyarországon és szinte világszerte az egyik legkedveltebb „üdítőital”. Nagyarányú fogyasztását azonban nem feltétlenül az ízének köszönheti, sokkal inkább a koffein tartalma miatt, amely függőséget eredményez. Ha valaki rászokik a naponkénti cola fogyasztásra, annak csak erőfeszítések árán sikerül leszokni, ugyanúgy mint bármely más élvezeti cikkről.
Koffein tartalma 13mg/dl, tehát a 2 decis cola 26mg, míg 1 liter 130 mg koffeint tartalmaz. Ez megfelel 2,5 – 3 presszókávénak, vagy 3 dl hosszúkávénak. Egy átlagos tizenéves gyerek naponta tehát megiszik 3-5 presszókávényi koffeint!!!
A vitaminhiány tovább rontja a koffein által túlterhelt idegrendszer helyzetét, a vashiány vérszegénységet, a kalcium hiánya pedig csontritkulást eredményez. A koffein hatása főként a központi idegrendszerben jelentkezik, a kezdeti nyugtalanságot, idegességet követi a krónikus kimerültség, az energiahiány és a tartós álmatlanság.
 
 
 
 
 
Kipróbáltuk!
Egyik barátunk (T. Imre) 13 éves fiától – Rolandtól - 1 hétre megvontuk az addigi napi 1,5l Pepsi Colát. Már az első nap délután fejfájásra panaszkodott, este migrénes rohamai voltak. Másnap kábán ébredt, az iskolából jelezték, hogy ideges, agresszív lett, figyelmetlenné vált. Estére szédülésről panaszkodott. Harmadik nap reggel fejfájással ébredt és hányt. Teljesítménye romlott, ideges volt, vérnyomását délután a háziorvos mérte, teljesen változó volt, a 3 mérés eredménye: 70/145, 65/90, 78/120 fél órán belül. A felírt orvosságot természetesen nem váltottuk ki, hiszen kísérlet volt. Estére Roland étvágytalan volt, rosszkedvű. Negyedik napon kimerülten ébredt, émelygés, rossz közérzet jellemezte. Aznap sem akart enni, estére ismét fejfás, az iskolában dekoncentrált volt, Imrét behívták. 5. nap reggelre jobban volt, de még az nap sem kapott kólát, állapota délutánra javult, de még mindig figyelmetlen, szétszórt maradt, depressziós jelek jelentek meg. Szombaton és vasárnap jobban érezte magát, de várta a hétfőt, amikor újra hozzájuthatott a napi kóla adagjához.
A válasz tehát, igen függőséget okoz! Erős függőséget!
 
3., Öli-e a csontokat, fogakat?
Ez köztudott, de megvizsgáltuk. A foszforsav a szervezetet erősen savasítja. Az újabb kutatások kimutatták, hogy a legtöbb betegség okozója az elsavasodott szervezet. A savas szervezet ellenálló képessége gyenge, és számtalan betegség forrása. E mellett közvetlenül éri a fogat és marja, öli.
Kipróbáltuk!
Egy pohár colába tettünk egy viszonylag egészséges, de kihúzott emberi fogat. (köszönet Dr. Nagy Huba fogorvos barátomnak). A 2. napon már csak egy kis kupac maszat volt a pohár alján, a 3. napon belül a fog teljesen eltűnt belőle, a cola elemésztette. Ugyanígy tesz a csontrendszerrel is. Kimutatások szerint a mai hat éves gyermekek között is tapasztalható kezdődő csontritkulás (Magyar Orvos Kamara belső közleménye 1999)
 
Mire jó akkor a kóla?
A cola emberi fogyasztásra nem, viszont sok minden egyébre igen hasznos, pl:
  • Vízkő eltávolítására, wc-ről, kádról, mosdókagylóról, edényekről stb.
Kipróbáltuk! Valóban oldja, működik!
  • Rozsdafolt feloldására, rozsda lemaratására tárgyakról
Kipróbáltuk! Valóban oldja, ez is működik!
  • Vér, vérfoltok eltávolítására betonról, úttestről (balesetek után a rendőrség is ezzel tisztítja meg az utat)
Ezt nem próbáltuk ki, de amint lehetőségünk adódik, megtesszük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De mit lehet tenni?
Természetesen ugyan azt, mint a káros dohányzásról.
 
Leszokni!
 
A leszokáshoz segítséget nyújthat a Coffea D12 homeopátiás szer és a lúgosító étrend, azaz nyers gyümölcsök, zöldségek és vértisztító (pl. csalán) teák fogyasztása. A lelki függőség kezeléséhez általában elengedhetetlen valamilyen pszichoterápiás módszer, például kineziológia vagy autogén tréning.
Sok sikert hozzá!
 
Alligator Team (mi megkezdtük a leszokást!)

 

17 komment

Címkék: koffein betegség rák egészség kóla pepsi coca cola cukor káros aszpartam hízlal

Hasznos-e a melltartó?

2009.11.10. 13:22 Alligator

Fontos, és évtizedek óta eldöntetlen kérdésnek jártunk utána.

Hasznos-e a melltartó, segít-e a női nemnek, egészséges-e, szeretik-e a férfiak, nőiesebb-e mint a csupasz mell, nagyobbnak látszik-e a mell, illetve be lehet-e csapni a férfiakat?

Több külföldi tanulmányt vetettünk egybe, majd az alábbiakban tudományosan megalapozott eredményeket közlünk.

Svájci kutatók 3200 nőt vizsgáltak 4 éven keresztül, ezek 70%-a állandóan különböző melltartót hordott, 27%-uk csak időnként és csupán 96 nő nem hordott egyáltalán.
Belga orvosok 1700 14-60 év közötti nőt vizsgált 3 éven kereszül 78% állandóan hordott, 19%-uk időnként és csupán 3% soha nem hord melltartót.
A Német Orvos és Természetgyógyász Szövetség (DMuNB) exkluzív felmérése szerint az általuk vizsgált 12000 nő 69%-a álandóan, 27%-a gyakran és csak 4%-uk sohasem hord melltartót.

Az összesítés szerint az európai nők 3/4-ed része reggeltől estig hord melltartót. A három különböző tanulmány egybehangzó, orvosi, egészségi és tudományos megállapításai szerint összességében NEM egészséges a melltartó használata (részletesebben cikkünkben még kitérünk az indokokra).
 

 

 (melltartó viselő nők aránya Európában)

 

Ezen túlmenően (angol, német és svájci) pszichológusok és különböző korú, hátterű, gondolkodású, végzettségű férfi minta véléményét is megvizsgálták. A csaknem 800 fős férfi válaszadó összesen 2000 női mellet nézett meg melltartóban és ruhában, csak melltartóban, anélkül de ruhában, anélkül de átlátszó ruhában, és minden nélkül a csupasz keblet. A válaszok 79%-a szerint NEM tetszik nekik a melltartó viselet, NEM nőiesebb, NEM lehet őket becsapni a push-up technikával. Csupán 8%-uk szereti az egyedi csipkés sexi melltartókat, de ők is inkább az átlátszó ruha melltartó nélkülre szavaztak.

Ez nem meglepő, mondják a pszichológusok, hiszen a férfiak a mell látványával az édesanyjukra emlékeznek, az érintésével a csecsemőkorukra, az anyatejre és a szopásra. Ez mind kellemes emléket idéz bennük elő. 

 

 

 (Jennifer Aniston (40) sem hord melltartót)

A melltartó viszont ellenállást, védőfalat, bűntudatot (!) ébreszt bennük, előhozza a férfiakból a rejtett perverziókat.
A vizsgálatokat egybe vetve a pszichológusok sem javasolják a továbbiakban a nőknek a melltartó viseletet. Ezzel több férfi és női lélek gyógyulhat, kevesebb stresszes párkapcsolat alakul ki, hiszen a férfi már a találkozáskor látja, hogy mire számíthat, nem kell találgatnia, nincs mell méret és forma átverés.

A nőnek is csökken az a stressz, amikor először le kell vennie a férfi előtt az esetenként 3-4cm méretet növelést is jelentő szivacs vagy plüss melltartót. 

 

(Megan Foxx - a Trasformers sztárja- középiskolás kora óta nem hord melltartót)

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérve az orvosi vizsgálatokra, az alábbi indokokat tartották károsnak az orvosok a melltartó viselése miatt (figyelem mintegy 17000 nőt vizsgáltak éveken át, összehasonlítva a melltartó nélküliekkel):

- a mell szöveteinek elgyengülése, nagyobb hajlam a mell lógására
- évről évre egyre erősebb melltartót kell vásárolni
- a kis mell nem tud megfelelően kifejlődni, méret csökkenés!
- bőrbetegségek megjelenése a mellen és mell körül a szintetikus anyagok miatt
- erőteljesebb izzadás, nincs megfelelő szellőzés, különösen a bimbó és udvar körül
- celulítiszre való nagyobb esély (60%-al!), illetve annak kialakulása
- nehezett tej termelődés, és szoptatási nehézségek
- félelem, stressz a lebukás miatt (mell méretet nagyobbító szivacsos esetben)
- a mellbimbó nem tud megfelelően kiemelkedni izgalom vagy hideg esetén, természetellenes érzés, később a bimbómozgató idegek elhalása, mell frigiditás kialakulása

Ezzel csak a főbb indokokat említettük, ami miatt sem az orvosok, sem a pszicholóhusok, és külnösen a természetgyógyászok nem javasolják a melltartó viseletet.
 

E mellett öltözködés-kultúra kutatók is bekapcsolódtak a vizsgálatba, akik kiemelték azt a tényt, hogy csupán 60 éve hordanak a nők melltartót, ami teljesen természetellenes.

 

(felesleges hadművelet - ez a reklám is jövőre már a múlté)

Az eredmények nyilvánosságra hozásakor természetesen a nagyobb melltartó gyárak (Palmers, Triumph) tiltakoztak, de ők is elismerték a tényeket, így gyártás csökkentési tervet dolgoznak ki.

Az előre becslések szerint 2010-ben jelentősen csökkenni fog a melltartót viselő, és ezzel stressznmentesebb hölgyek, és örömtelibb férfiak száma Európában.

forrás: Svájci független orvosok szövetsége tanulmánya 2008, Belga klinikai egyesület vizsgálati eredménye 2007, Német Orvos és Természetgyógyász Szövetség 2009-ben kiadott jelentése, Prof. Günter Raad - Stuttgarti Klinika - tanulmánya (megjelent a Der Artz havilapban), Dr. Gillian Gates a Londoni független pszichológiai társaság elnökének 2009-es jelentése.

Alligator Team

Szólj hozzá!

Címkék: férfi pszichológus egészség mell természetgyógyász melltartó nőiesség orvosok push up megan foxx

Elindult az Alligator, az elhallgatott hírek, események blogja

2009.11.10. 12:48 Alligator

START

Ezennel elindul a titkok felfedése, minden olyanról, amiről a hivatalos média nem állít igazat, vagy elhallgat, vagy nem is tud.

Csapatunk utána jár városi (urban legends), és falusi legendáknak, kideríti az igazságot. Kipróbálja a reklámokban hírdetett csodaszereket, és beszámol az eredményről.

Felderíti a kereskedelem trükkjeit, gyorsabban, mint maguk a vásárlók, vagy a fogyasztó védelem. Érdemes olvasni, ezreket spórolhatsz meg.

 

 

 

Itt mindent megtudsz, amiről tudni szerettél volna, de nem kaptál rá választ, vagy sohasem merted megkérdezni.

 

Belenézünk női és férfi lelkekbe és szívekbe, kiderítjük mi is valójában a szerelem, miért jó a sex, vagy éppen miért nem.

 

 

 

 

 

 

A blog teljesen politika mentes, oda még mi sem tudunk és nem is akarunk behatolni górcsövünkkel.

Üdv: Alligator

Szólj hozzá!

Címkék: média reklám urbanlegends trükkök szerelem kereskedelem titok legendák elhallgatás