Valódi valóság show - minden, amiről tudnod kell

Minden olyan fontos esemény, történés, hír, amit a hivatalos média elhallgat, vagy meg sem tud. Városi legendák leleplezése, vagy igazolása, reklámok lebuktatása, hazugságok, félrevezetések felfedése. Itt mindent megtudsz, amit tudni szerettél volna.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archívum

Hasznos-e a melltartó?

2009.11.10. 13:22 Alligator

Fontos, és évtizedek óta eldöntetlen kérdésnek jártunk utána.

Hasznos-e a melltartó, segít-e a női nemnek, egészséges-e, szeretik-e a férfiak, nőiesebb-e mint a csupasz mell, nagyobbnak látszik-e a mell, illetve be lehet-e csapni a férfiakat?

Több külföldi tanulmányt vetettünk egybe, majd az alábbiakban tudományosan megalapozott eredményeket közlünk.

Svájci kutatók 3200 nőt vizsgáltak 4 éven keresztül, ezek 70%-a állandóan különböző melltartót hordott, 27%-uk csak időnként és csupán 96 nő nem hordott egyáltalán.
Belga orvosok 1700 14-60 év közötti nőt vizsgált 3 éven kereszül 78% állandóan hordott, 19%-uk időnként és csupán 3% soha nem hord melltartót.
A Német Orvos és Természetgyógyász Szövetség (DMuNB) exkluzív felmérése szerint az általuk vizsgált 12000 nő 69%-a álandóan, 27%-a gyakran és csak 4%-uk sohasem hord melltartót.

Az összesítés szerint az európai nők 3/4-ed része reggeltől estig hord melltartót. A három különböző tanulmány egybehangzó, orvosi, egészségi és tudományos megállapításai szerint összességében NEM egészséges a melltartó használata (részletesebben cikkünkben még kitérünk az indokokra).
 

 

 (melltartó viselő nők aránya Európában)

 

Ezen túlmenően (angol, német és svájci) pszichológusok és különböző korú, hátterű, gondolkodású, végzettségű férfi minta véléményét is megvizsgálták. A csaknem 800 fős férfi válaszadó összesen 2000 női mellet nézett meg melltartóban és ruhában, csak melltartóban, anélkül de ruhában, anélkül de átlátszó ruhában, és minden nélkül a csupasz keblet. A válaszok 79%-a szerint NEM tetszik nekik a melltartó viselet, NEM nőiesebb, NEM lehet őket becsapni a push-up technikával. Csupán 8%-uk szereti az egyedi csipkés sexi melltartókat, de ők is inkább az átlátszó ruha melltartó nélkülre szavaztak.

Ez nem meglepő, mondják a pszichológusok, hiszen a férfiak a mell látványával az édesanyjukra emlékeznek, az érintésével a csecsemőkorukra, az anyatejre és a szopásra. Ez mind kellemes emléket idéz bennük elő. 

 

 

 (Jennifer Aniston (40) sem hord melltartót)

A melltartó viszont ellenállást, védőfalat, bűntudatot (!) ébreszt bennük, előhozza a férfiakból a rejtett perverziókat.
A vizsgálatokat egybe vetve a pszichológusok sem javasolják a továbbiakban a nőknek a melltartó viseletet. Ezzel több férfi és női lélek gyógyulhat, kevesebb stresszes párkapcsolat alakul ki, hiszen a férfi már a találkozáskor látja, hogy mire számíthat, nem kell találgatnia, nincs mell méret és forma átverés.

A nőnek is csökken az a stressz, amikor először le kell vennie a férfi előtt az esetenként 3-4cm méretet növelést is jelentő szivacs vagy plüss melltartót. 

 

(Megan Foxx - a Trasformers sztárja- középiskolás kora óta nem hord melltartót)

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérve az orvosi vizsgálatokra, az alábbi indokokat tartották károsnak az orvosok a melltartó viselése miatt (figyelem mintegy 17000 nőt vizsgáltak éveken át, összehasonlítva a melltartó nélküliekkel):

- a mell szöveteinek elgyengülése, nagyobb hajlam a mell lógására
- évről évre egyre erősebb melltartót kell vásárolni
- a kis mell nem tud megfelelően kifejlődni, méret csökkenés!
- bőrbetegségek megjelenése a mellen és mell körül a szintetikus anyagok miatt
- erőteljesebb izzadás, nincs megfelelő szellőzés, különösen a bimbó és udvar körül
- celulítiszre való nagyobb esély (60%-al!), illetve annak kialakulása
- nehezett tej termelődés, és szoptatási nehézségek
- félelem, stressz a lebukás miatt (mell méretet nagyobbító szivacsos esetben)
- a mellbimbó nem tud megfelelően kiemelkedni izgalom vagy hideg esetén, természetellenes érzés, később a bimbómozgató idegek elhalása, mell frigiditás kialakulása

Ezzel csak a főbb indokokat említettük, ami miatt sem az orvosok, sem a pszicholóhusok, és külnösen a természetgyógyászok nem javasolják a melltartó viseletet.
 

E mellett öltözködés-kultúra kutatók is bekapcsolódtak a vizsgálatba, akik kiemelték azt a tényt, hogy csupán 60 éve hordanak a nők melltartót, ami teljesen természetellenes.

 

(felesleges hadművelet - ez a reklám is jövőre már a múlté)

Az eredmények nyilvánosságra hozásakor természetesen a nagyobb melltartó gyárak (Palmers, Triumph) tiltakoztak, de ők is elismerték a tényeket, így gyártás csökkentési tervet dolgoznak ki.

Az előre becslések szerint 2010-ben jelentősen csökkenni fog a melltartót viselő, és ezzel stressznmentesebb hölgyek, és örömtelibb férfiak száma Európában.

forrás: Svájci független orvosok szövetsége tanulmánya 2008, Belga klinikai egyesület vizsgálati eredménye 2007, Német Orvos és Természetgyógyász Szövetség 2009-ben kiadott jelentése, Prof. Günter Raad - Stuttgarti Klinika - tanulmánya (megjelent a Der Artz havilapban), Dr. Gillian Gates a Londoni független pszichológiai társaság elnökének 2009-es jelentése.

Alligator Team

Szólj hozzá!

Címkék: férfi pszichológus egészség mell természetgyógyász melltartó nőiesség orvosok push up megan foxx

A bejegyzés trackback címe:

https://alligator.blog.hu/api/trackback/id/tr211515299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása