Valódi valóság show - minden, amiről tudnod kell

Minden olyan fontos esemény, történés, hír, amit a hivatalos média elhallgat, vagy meg sem tud. Városi legendák leleplezése, vagy igazolása, reklámok lebuktatása, hazugságok, félrevezetések felfedése. Itt mindent megtudsz, amit tudni szerettél volna.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Használnak-e a kozmetikumok?

2009.11.12. 08:43 Alligator

A női nem szinte mindent megtesz a szépségéért, és azért, hogy szép maradjon hosszú ideig. A neves kozmetikai gyártók sima, feszes, üde, fiatalos bőrt ígérnek, fiatalító, ránctalanító krémeikkel, pakolásaikkal. Igazak-e az igéreteik, valóban használnak-e ezek a drága szerek?

Ennek jártunk most is utána.
Több ország kutató csoportja – a fogyasztó védelem megbízásából - évek óta vizsgálja ezt a kérdést, így csak(!) össze kellett gyűjtenünk az elkészült, de kiadatlan, esetenként titkosított(!) tanulmányokat.
Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra az eredményeket?
A válasz egyszerű, mert akkor befellegezne a kozmetikai iparág egy jelentős szegmense, a vásárlók nem vásárolnák a csoda krémeket.
  
 
 
 
 
Kezdjük el tehát:
A Lyonban működő francia Institut de Biologie et Chimie des Protéines (IBCP) 48 gyártó 1750 féle kozmetikumát vizsgálta 8 éven keresztül, ezek nagy része arckrém, bőrápoló, mélyápoló, szemránckrém, bőrkisimító és arctisztító termékek voltak.
A vizsgálaton 6400 önkéntes, 85%-ban nő vett részt. Koruk 14 – 65 év között volt.
Az eredmények lehangolóak voltak.
A 2008 közepén kiadott 385 oldalas tanulmány részletesen elemzi a termékek hatásait. Több gyártó terméke nem hogy előnyös, segíts a bőrápolásban, hanem egyenesen káros, bőrirritációt, allergiás tüneteket, kiütést, pirosodást, viszketést okozott. Néhány esetben komoly bőrgyógyászati beavatkozásra volt szükség, természetesen a teszt azonnal leállítása mellett.
Megállapították, hogy pl. a bőrtömörítő hatóanyagok: - Pro-Xylane - Phyto-Complex Lipid súlyos károsodást okoznak a bőr szerkezetében, ezért tesznek bele szerkezetet helyreállító hatóanyagot: Isobiolinet, ami viszont allergiás reakciót okoz a mély bőrrétegben. Az esti regenerációt elősegítő hatóanyag: - Endoline elgyengíti a bőr természetes regenerálódó képességét. Az Adenoxine, adenozin és magnézium, ami a bőrellazító ránctalanító krémek fő hatóanyaga, eltömik a bőr pórusait, ezzel érik ez a gyors ránctalanítást, ami viszont a bőr természetes lélegzését állítják le, ezzel csökken a vérellátása, és jelentősen (65%-al!) megnő a bőrrák kialakulásának esélye. Ezt fokozzák a fényvisszaverő mikro-részecskék, amik ígéretük szerint azonnal eltüntetik a bőrfelszín apróbb egyenetlenségeit. Valóban, de teljesen eltömik a bőrnyílásokat, súlyosan károsítva azt!
Összességében rendkívül károsnak és veszélyesnek minősíti a francia intézet a bőrápoló szereket, kifejezetten nem javasolja használatukat. Kivételt képeznek a csupán természetes anyagokból készített (nem meglepő) un. naturkozmetikumok, melyek alapanyaga mandulaolaj – ellentétben a többi kozmetikum alapanyaga kőolajszármazék, vagy szintetikus vegyi zsír -, illatanyaga virág illetve gyümölcsolaj – ellentétben a tömegtermékek aromáival, mesterséges illóanyagaival – hatóanyaguk gyógynövényekből készített forrázat. Így ezek semmilyen reakciót, allergiát nem váltanak ki a használat során.
 
 
Hasonló eredményeket állapított meg – teljesen függetlenül – a svéd Neuroscience Institute and Institute for Systems Biology 4 éves kutatómunkával, 2600 pácienssel, 32 gyártó 2210 termékén végzett kísérletével, amit 2007 végén publikáltak. A publikációt 1 héten belül titkosítottak, de egy példánya felkerült az Internetre (ez volt a mi forrásunk is).
Ezek a megállapítások még súlyosabbak, mint a francia cégé. Amellett, hogy igazolták a kozmetikumos súlyosan károsító, bőr és bőr alatti területet roncsoló hatásait fizikai szinten, lelki problémákat, valamint komoly függőséget okoz használatuk. Ennek oka az, hogy a használó bízik az ígért hatásban, amit csak ideiglenesen, közvetlen a krémek használata után max. 1 órán keresztül ér el, ezután elveszti hatását, és csalódást, kiábrándultságot, önértékelési zavarokat, később depressziót okoz. Ezzel éri el a függőséget, a rendszeres és egyre gyakoribb használatot!
 
 
Természetesen német orvos kutatók is vizsgálták a kérdéskőrt. Nem meglepő, hogy ugyanilyen eredményre jutottak. A Remscheidban működő Forschungsinstitut von Biologisch und Naturprodukt 1979 óta vizsgál kozmetikumokat. 2001-ben kezdték meg átfogó tesztelésüket 8500 német önkéntes bevonásával. A 2009 májusban kiadott vizsgálati jelentést a német természetgyógyász szövetségnek juttatták el, akik tartalma miatt elzárkóztak a publikálástól. Kiszivárgott hírek szerint a német
 

egészségi miniszter szigorú hírzárlatot rendelt el, a tanulmány megsemmisítését írta elő, és utasította a gazdasági minisztériumot az intézet bezárására. Az intézet vezetője Prof. Alex Schwinn idén augusztusban ideiglenesen bezárt, de a tanulmány kivonatát az USA-ba menekítette. Ebből a kivonatból származnak adataink arra nézve, hogy mennyire súlyos hatása van a kozmetikumos, különösen az alapozó, bőrnyugtató, bőrránctalanító, fiatalító és konzerváló krémeknek.

Estee Lauder, neki sem használtak...

 

 

 

 

 

 

 

Alligator Team

2 komment

Címkék: kutatás szépség nők arcápolás természetes krém vizsgálat kozmetikum loreal vichy lancome szépségipar estee lauder

A bejegyzés trackback címe:

https://alligator.blog.hu/api/trackback/id/tr141519535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.11.12. 09:07:09

Estee Lauder nevét mindenki ismeri,aki kencét kent magára valaha is.Megnéztétek már, hogy milyen csúnya ráncos öregasszony volt,mikor meghalt? Vagy a kencéktől, vagy a természetes öregedéstől, mert nem merte magára kenni azt a rengeteg kőolajat.Azóta nem bízom semmilyen csodaszerben,mióta őt láttam.

lagopus 2009.11.13. 12:12:15

Az ember megöregszik és ráncos is lesz és meg is hal. Hiába akarják ezt elfeledtetni, és az öregedés jeleit megutáltatni velünk, ezzel iparágakat fenntartani. Nem azt mondom, hogy nem kell törődnünk testünkkel, csak azt: jobban el kéne fogadni a természetességet, és nem álarcok mögé bújva vegetálni. Ne higgyük el a sok hazugságot, mellyel megvetetik a szaraikat ezek a divatdiktátorok. Érdekes még:
ketesaruk.hu/antiglobalista_kornyezetvedelem/kozmetikai_remhirek_es_tevhitek
süti beállítások módosítása