Valódi valóság show - minden, amiről tudnod kell

Minden olyan fontos esemény, történés, hír, amit a hivatalos média elhallgat, vagy meg sem tud. Városi legendák leleplezése, vagy igazolása, reklámok lebuktatása, hazugságok, félrevezetések felfedése. Itt mindent megtudsz, amit tudni szerettél volna.

Friss topikok

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Hamis drogriadó? Hová lettek az eperizű drogok!

2009.11.18. 14:04 Alligator

2008 márciusában hamis drogriadó borzolta a kedélyeket Nagy-Britanniában. Az iskolásokat támadó veszélyről kiderült, hogy kitaláció. Mivel minden pletykának van valami alapja, és hasonló hír ütötte fel fejét néhány hete Budapesten, ezért utána jártunk.

Az eredeti hír és annak cáfolata:
Az eperízű metamfetaminről hírt adó, Angliában először tavaly megjelent figyelmeztetést a minap egy brit rendőr frissítette fel, amikor továbbküldte azt több iskolának is - adja hírül a Telegraph. A levél szerint két gyermeket kórházba kellett szállítani a drog miatt. A rendőr által figyelmeztetett iskolák egy része a szülőknek is postázta a mailt, akik talán azóta is árgus szemekkel figyelnek minden új rózsaszín cukorkát. Felesleges: a figyelmeztető levél egy tengerentúlról érkező átverés, melyről korábban bebizonyították, hogy nem létező droggal riogat.
Budapesti tudósítóink és vadászaink keményen dolgoztak, és célzottan kerestek eper ízű metamfetamint (speedet).
Mivel a magyar vállalkozó nemzet, és mindenre van vállalkozó, néhány nap alatt meg lett az eredmény.
 
Íme, mi is történt?
A 2008-ban kirobbant angol botrány miatt a kinti terjesztők be kellett, hogy szüntessék az anyag kiszállítását az iskolai dílerekhez. Sikerült egy ügyes húzással hoaxnak beállítani a hírt, így a hatóságok és a hírügynökségek bevették, hogy a drogriadó hamis, állevél volt a figyelmeztető levél. Mivel veszélyes lett volna ezután újra piacra dobni, meg akartak szabadulni tőle, és Kelet-Európában kerestek piacot, nem is hiába, hiszen itt mindenre van vevő.
 
A teljes mennyiség fele hozzánk, másik fele román testvéreinkhez érkezett, méghozzá nem por, hanem préselt figurás tabletta formában. Mint tudjuk a speed por formában használt anyag, de itt egyszerűbb volt préselni és cukorkás zacskókba csomagolni. Érdekes feliratot kaptak a csomagok, csoda, hogy nem buktak le vele.
 
 
 
 
Ezután még idén nyár elején terítették a magyar piacot, ezért sikerült kiderítenünk a titkot, meg van a „nem létező” eperízű drog, ha nem is Angliában, de Budapesten a Deák-téri gödörben biztosan, a szokott fazonoknál :-)
 
 
A terjesztők elmondása szerint vigyázat, az anyag súlyos, nem éppen iskolásoknak való, a sürítés, préselés miatt. Csak komoly szakembereknek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alligator Team 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest drog gödör speed titok eper

A bejegyzés trackback címe:

https://alligator.blog.hu/api/trackback/id/tr861534262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása